Fri frakt inom Sverige

Fakta om hudvård

image_not_found

Vad behöver din hud?

Huden åldras liksom resten av kroppen, men du kan fördröja denna process. Rynkor beror delvis på ärftliga anlag men också på en del andra faktorer.

Faktorer som bara DU kan påverka:

Sol: En av främsta faktorerna som åldrar huden är solen. Det är olämpligt att exponera sig (i synnerhet personer med ljus hud) för starkt solljus flera timmar i rad eller eventuellt bränna huden. Det överdrivna moderna solningsbeteendet ökar dessutom risken för hudcancersjukdomar. Vad är bäst då? Lyssna på din hud. Extra solning hjälper inte till mer ansamling av D-vitamin. Använd gärna en dagkräm med solskyddsfaktor mot skadlig strålning och pigmentfläckar men överdriv inte din solning för att du har ett skydd. Det bästa rådet är att sola lagom tidigt på morgonen eller sent på eftermiddagen och gärna använda hatt och skyddande kläder.

Sömn: Mörka ringar och svullnad under ögonen uppkommer oftast i samband med otillräcklig sömn. En god och regelbunden sömn under natten under 6-8 timmar är en förutsättning för att små uppkomna skador i huden skall reparera sig.

Stress: Huden speglar själen och hur du mår. Det är inte en myt att skönheten kommer inifrån. Inre lugn och balanserad själ får dig att må bra och utstråla skönhet. Regelbundna avslappningsövningar och fysisk träning hjälper till att minska stressnivå och stärker kroppens immunförsvar. Det är en viktig grund för att bekämpa fria radikaler, inflammation och öka cellerna förmåga att reparera och nybilda sig.

Rökning: Är strängt förbjudet om du vill bibehålla en ungdomlig hud. Det är aldrig sent att börja vårda din hud och det är aldrig sent att sluta röka.

Kosten: Drick tillräckligt och ät mycket frukter och grönsaker. Bästa sättet att tillföra huden dem essentiella byggstenar som det behövs för cellreparation och förnyelse är att äta rätt. Håll dig till tallriksmodellen och ät mycket frukt och grönsaker. Exempel på vitaminer som är av betydelse för en frisk hud är  vitamin C,E,A,K och B-vitaminer.