Fri frakt inom Sverige

LED ljusbehandling

image_not_found

Vad är LED-ljusbehandling

  LED-ljusbehandling är baserad på LED (Light Emitting Diodes) som överför ljusenergi till huden utan några biverkningar. Ljuset aktiverar fotoreceptorer i hudceller  . Processen leder till reparation av skador och ny celltillväxt. Det finns olika våglängder of av LED-ljus och var och en, beroende på penetrationsdjupet i huden, har specifik effekt på huden. Det finns många studier som kontrollerar säkerhetsaspekterna vid användning av LED-ljusapparater och nästan alla av dem drar slutsatsen att metoden är säker och inte har några signifikanta biverkningar(Ev. tillfällig rodnad och lätt klåda kan förekomma). I dermatologi används LED-lampan i kliniker för att behandla vissa skönhetsproblem, till exempel vid behandling av akne, rosacea och rynkor. Ljusterapii kan även hjälpa hudvårdsprodukter tränga djupare in i huden och ge en bättre effekt.

Blå och röd LED-ljus används i våra enheter för olika ändamål. REGEN C-NOVE använder rött och blått LED-ljus för att uppnå den antiinflammatoriska och anti-aging effekten. REGEN Blue är en effektiv LED-lampa för behandling av mild till måttlig akne. Metoden används redan i många privata dermatologiska kliniker i Sverige. Blå LED-ljusterapi är officiellt godkänd av FDA som en alternativ metod för behandling av akne.

Rött ljus: (våglängd 625 +/- 3nm) når ca 8-10 mm ner i huden och passar alla hudtyper.  Röd LED-behandling förbättrar hudens lyster, främjar cirkulationen och bildandet av kollagenprotein samt cellreparation. Resultatet blir stramare och slätare hud med mindre synliga rynkor och fina linjer.

Blått ljus: (våglängd 465 +/- 3nm) når ca 5 mm ner i huden och har antibakteriell effekt, bland annat mot propion-bakterier som orsakar akne. Denna våglängd justerar talg-produktionen och minskar hudrodnad och inflammation. Hyperpigmenteringar bleknar och huden återfår sin ungdoms lyster. Denna våglängd passar för alla hudtyper, i synnerhet för fet hy med mild till måttlig akne.

 

Om du vill läsa mer om LED-ljusbehandling kan du helt enkelt söka på Youtube eller PubMed.


 

Rekommenderad produkt för dig
som vill prova ett alternativt och
effektiv sätt för behandling av akne:

REGEN Blue LED-ljusbehandling mot akne

REGEN BLUE LED-ljus behandling